Nyttige programmer

 

Nedenfor finner du lenker til programmer du har nytte av.

Mer om GeoGebra-stoff finner du på lenken nedenfor. Forklaringer på løsing av oppgaver og eksempler med GeoGebra ligger også på delkapitlenes nettsider.

Tormod Lunestad har lagd et program for å kunne tegne fortegnslinjer. Nyttig for deg når du skal lage løsninger på ulikheter og drøftingsoppgaver. Du finner det i boksen til høyre. Der finner du også bruksanvisning til programmet på bokmål og nynorsk.

For deg som bruker programmet wxMaxima, har Bjørn Ove Thue og Sigbjørn Hals utarbeidet en brukerveiledning med eksempler fra Sinusbøkene. Det ligger også i menyen til høyre.  Bjørn Ove Thue har tilrettelagt programmet for norske forhold.

Programmet Autograph finnes nå i norsk versjon på både bokmål og nynorsk. Programmet kjenner automatisk igjen standardspråket på den aktuelle datamaskinen, og starter for eksempel opp med bokmålstekst dersom det er dette som er standard på maskinen.
Du laste programmet ned fra lenken nedefor eller også kjøpe Autograph fra firmaet Alfasoft (www.alfasoft.no), som har salgslisens for det norske markedet. Se under Skoleprodukter på nettsiden til Alfasoft.

Cappelen Damm

Sist oppdatert: 12.09.2017

© Cappelen Damm AS